SCUTIRI

ABONAMENTE AUTO CFR


Potrivit Legii nr. 448/ 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele incadrate in gradul de handicap accentuat sau grav beneficiaza gratuit de biletele auto si CFR.

Legislatia in vigoare ofera posibilitatea persoanelor cu handicap de a calatori gratuit, fie ca opteaza pentru mijloacele de transport rutiere sau feroviare. Astfel, persoanele cu handicap pot solicita eliberarea de bilete gratuite pentru transport auto si cu trenurile, pe tot parcursul anului.
Persoanele cu handicap - se vor legitima cu un document standard eliberat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din fiecare judet, respectiv sector din municipiul Bucuresti, denumit Legitimatia pentru transportul urban cu mijloace de transport in comun de suprafata. Primesc legitimatie persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav si asistentii personali profesionisti ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Toate aceste legitimatii sunt valabile pentru transportul in comun pe tot teritoriul tarii (indiferent de domiciliu)